MSZP | Törvényellenes és káros a jegybank alapítványainak tevékenysége

Matolcsy a helyén van, az alapítványok továbbra is szórják a közpénzt, a jegybank pedig továbbra is trükkösen finanszírozza az államot az alapítványokon keresztül. Mindez törvényellenes, és káros Magyarország számára.

1 éveMEGOSZTÁS
MSZP | Maffiamódon működik a kormány?

Burány Sándor szerint a hatalmi ágakat „klánon belül” választják szét, Tóth Bertalan pedig hatpontos javaslatot tett a jegybank alapítványi ügyeinek kivizsgálására és rendezésére.

Keddi, Burány Sándorral közös sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan megerősítette a délelőtt a parlamenti padsorokban elmondottakat: bebizonyosodott, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványai egyszerű kifizetőhelyek Matolcsy György és Orbán Viktor rokonai és barátai számára.

1 éveMEGOSZTÁS

Amikor az Orbán Viktor vezette Fidesz hat évvel ezelőtt újra kormányra került, a párt egykori elnöke és talán még mindig meghatározó személyisége, Pokorni Zoltán azt mondta: „azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni (…) egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét, ezt kell nagyon világossá tenni”.

1 éveMEGOSZTÁS
MSZP | Súlyos következményei lehetnek a szakképzés átalakításának

Kunhalmi Ágnes az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke szerint a szakképzési rendszer átalakításának súlyos következményei lehetnek egy egész generációra, az ipar és a gazdaság teljesítményére, valamint a polgárosodás folyamatára.

1 éveMEGOSZTÁS
MSZP | Semmi szükség nem volt a MNB alapítványaira

Semmi szükség nem volt a Magyar Nemzeti Bank alapítványaira, azokat meg kell szüntetni - mondta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton a szentendrei piacon Korózs Lajossal közösen tartott sajtótájékoztatón.

1 éveMEGOSZTÁS

A Városliget nem alku tárgya. Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében.

Tudjuk, hogy a Fidesz politikájának szerves része a környezetvédelem teljes mellőzése, a fák ipari mértékű kivágása. Aki ebben együttműködik, az az itt élők, de ami fontosabb: az utódaink ellen követ el bűncselekményt. Ez a Föld napjának üzenete. 

1 éveMEGOSZTÁS
MSZP | Semmi szükség időhúzásra, júniustól csökkenjen az áfa!

A kormány egy-egy eseményről fél évvel annak bekövetkezte előtt már úgy beszél, mintha megvalósult volna, ezzel a spekulációt és a csalást erősítik, mintha azt mondanák: addig lehet még ezeken a területeken jó nagyot kaszálni.

Ennek a véleménynek pártunk elnökhelyettese, Gőgös Zoltán adott hangot sajtótájékoztatóján. A politikus követelte, hogy az áfacsökkentésre június elsejével kerüljön sor, mivel a költségvetésre nem lenne hatással, így semmi nem indokolja az időhúzást.

1 éveMEGOSZTÁS
MSZP | Nem engedhetjük, hogy a hatalom megfélemlítsen és megosszon minket!

A szakszervezeteknek és a politikának új formákat kell kidolgoznia, hogy a 2018-as kormányváltáshoz vezető utat megszervezze – jelentette ki sajtótájékoztatón Tóbiás József, hozzátéve, hogy az MSZP minden támogatást megad ehhez a szakszervezeteknek, és szolidáris azokkal a pedagógusokkal, akik a hatalom megfélemlítése ellenére is hisznek abban, hogy nem így kell Magyarország és gyermekeink jövőjét berendezni.

1 éveMEGOSZTÁS

Lukács Zoltán az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő és Madarasi István a MSZP Deb-recen városi önkormányzati képviselője 2016. április 19-én "Lopásgátló népszavazásról, avagy a népnek joga van elkergetni az alkalmatlan kormányt" címmel sajtótájékoztatót tartott Debrecenben a Fórum előtt. A szocialista párt alelnöke elmondta, az MSZP nem hagyja, hogy a Fidesz bosszúból 50 szá-zalékra csökkentse a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékot és azt sem engedi, hogy a kormány bármikor visszaállítsa a vasárnapi zárva tartást!

1 éveMEGOSZTÁS

Az elmúlt napokban sokan kétségüket fogalmazták meg az MSZP "Fizetésemelés 2015" programjával kapcsolatban. Íme 10 jó érv arra, hogy miért kell, és miért lehet megvalósítani a párt programját.

2 éveMEGOSZTÁS

Oldalak